I senaste Femina hitta jag recpet på kakor till kaffet och vad passar bättre än en rabarberpaj nu då rabarbern börjar komma upp.
Rabarberpaj
Antal portioner: 4
Ingredienser
150 g smör2 1/2 dl vetemjöl2 tsk socker2 msk kallt vatten 4 st rabarberstjälkar 2 msk socker1 tsk kanel1 msk potatismjöl1 st ägg
Gör så här
1. Blanda mjöl och socker i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Ta undan en tredjedel till lock och tryck ut resten i en pajform. Ställ den 30 minuter i kylen.
2. Värm ugnen till 225°. Skölj och skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Blanda strösocker och kanel med potatismjöl och blanda med rabarbern. Lägg fyllningen i pajskalet. Forma långa rullar av den resterande degen och platta till dem. Lägg dem i rutmönster över fyllningen.
3. Vispa upp ägget och pensla degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter
I senaste Elle interiör i inslaget ingen sommar utan... hittade denna härliga sommar kakbok Svenska kakor och denna gudomligt vackra tårta fanns i recept.
Jag har visat den förut, resväskan Oilly men visst är den fin är nog lite sugen på att resa just nu. Här kan du titta och köpa dessa fägglada väskor.
Vill avsluta med en härlig inredningsbild i tidningen Elle interiör rummet är i Millesgården
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar