Guldkornen av skandinavisk design i svenska tidningar.

Bonniers bästa tidningskund skriver en blogg om inredning, mode, kosmetik, musik noga urplockade idéer ur svenska tidningar.


tisdag 28 december 2010

En arkiktekt bok att drömma sig bort med.

Arkitektens fritidshus

I Lantliv hittade boktipset Arkitektens hus en vacker och inspirarande bok.
Författaren Kenneth Kauppi beskriver boken på detta vis." Ett fritidshus kan ligga nästan varsomhelst. Och se ut hur som helst. Det som gör fritidshusen i denna bok så speciella är att de bebos av personer som i sitt dagliga värv bland annat skapar vackra, trivsamma miljöer åt andra. Vi ville ta reda på hur det visar sig i det egna boendet och besökte ett tjugotal arkitekter när de befann sig i sina fritidshus..." "Resultatet blev en blandning av gemytligt torparliv och supermoderna nybyggen, renoveringsobjekt och ärvda fastigheter, italiensk klinker och bonade trägolv, stål, rostfri design och kök med vingliga pinnstolar. Snyggt, charmigt– ibland lite rörigt – och ofta påtagligt ostylat". Boken är 324 sidor .
Härlig drömbok i vintermörkret.

Kenneth Kauppi

1 kommentar:

  1. Hejsan Åsa - och god fortsättning! Har följt din blogg och du hittar verkligen guldkorn:) Tänkte dela med mig av ett mina guldkorn som är en holländsk inredningstidning vid namn "vtvonen". Du kanske redan sett den, men här är i alla fall länken till deras tidningsarkiv: http://www.vtwonen.nl/magazine-en-more/vtwonen-archief/ Bläddra, inspireras och njut:) Hoppas förövrigt att allt är bra med dig och de dina! Hälsningar Cecilia (och resten av familjen Koistinen)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...