Guldkornen av skandinavisk design i svenska tidningar.

Bonniers bästa tidningskund skriver en blogg om inredning, mode, kosmetik, musik noga urplockade idéer ur svenska tidningar.


tisdag 19 april 2011

Exklusiva cyklar med gammeldags kvalité.

Är på gång att hitta mig en ny cykel då min gamla föll ihop i delar . Har letat och haft svårt att hitta riktigt bra klassisk cykel med gammeldags kvalité, dv.s som cyklar gjordes förr. Blev övveraskad då jag hittade bilder på supefina cykeln från danska cykelmärket Velorbis i Coop magasinet mer smak. En cykel helt i min smak med vacker design och med detaljer som sticker ut och påminner mycket om gamla tiders kvalitéts cyklar.

Bilder lånade från Velorbis.

Måste säga att det är något speciellt med röda cyklar.





Läckert med hållaren fram. Visst skjutsade man även varandra sittande på framhjulet?



Inte för att jag vet vad jag skulle ha i lådan. Men visst är det charmigt?




Såg även på företaget Velorbis hemsida att de sålde otroligt vackra skinn väskor och cykellamporna  som ser ut som cykellamporna såg ut förr och i metall ingen plast så långt ögat kan nå, heja!



Bild lånad från Note design.

Hitttade även ett annat märke på cyklar, då jag var ute och letade bilder på  gammeldags kvalitéts cyklar. Det är Note Design  som i samarbete med italienska cykelfirman ABICI tagit fram en kollektion snygga cyklar med namnet Serie Stoccolma. Den finns i fyra olika modeller som är inspirerade av fyra klassiska byggnader i Stockholm och cykelmodellerna har fått husets gatuadress, som Sveavägen 73, Birger Jarls Torg 12, Hötorget 8 och Västra Trädgårdsgatan 2. Rolig idé!

Härligt att de finns många nya cykel tillverkare som strävar en stil och kvalité.

16 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...