Guldkornen av skandinavisk design i svenska tidningar.

Bonniers bästa tidningskund skriver en blogg om inredning, mode, kosmetik, musik noga urplockade idéer ur svenska tidningar.


tisdag 22 februari 2011

Kuddar med färg och Rimbobullar mammas lyxbullar.

I Damernas Värld hittade jag reklam för det svenska företaget CEANNIS . Det startade i Hong Kong 1988, med att tillverka vackra och funktionella väskor av hög kvalité, men har idag sin bas i Stockholm.




Söker just efter färglada kuddar. Det är inte bara färg som är en bra tröst i vintermörkret jag bakar också mer än någonsin denna vinter. Här är ett favorit recept som min mamma bakade och som vi kallade festbullar. Men i Lantliv heter dem rimbobullar.



Rimbobullar
32 st

Deg
50g jäst för söta degar
2 dl mjölk
150 g smör
2 msk strösocker
ca 7dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

 1 Ägg till pensling
Florsocker att pudra

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll över mjölken och värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Häll i sockret och vetemjölet och forma en deg.

2. Fyllning. Rör rumsvarmt smör tillsammans med sockret och vaniljsockret så att allt blandas.

3. Dela degen i två delar. Kavla varje deg till en ganska tunn kvadrat och dela sedan varje del i 16 små rutor. Lägg en sked av fyllningen på varje ruta och vik in sidorna. Lägg i en bullform på en plåt och låt jäsa i 1,5 - 2 timmar.

4. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg . Gräda i 225 grader i ca 8 minuter. Pudras de med lite florsocker.


Perfekt till kalas och vardags fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...