Guldkornen av skandinavisk design i svenska tidningar.

Bonniers bästa tidningskund skriver en blogg om inredning, mode, kosmetik, musik noga urplockade idéer ur svenska tidningar.


måndag 1 augusti 2011

Mat och resor en del av livets lyx!


Ö -luffning på Maldiverna lyx luff med Fritidsresor mede mera humana priser. Härligt att båten man åker med inte är någon jättekoloss båt utan bara har 20 hytter, vilken lyx!



Härliga tider! Det var väntat att Plura skulle komma med en kokbok, efter att man sett teveprogrammet Pluras kök så blev jag så inspirerad av Plura. Pluras kokbok presenteras med maträtter från Mallorca, Barcelona och Estocolmo. Han berättar om recept och upplevelser, inspirerande! Om det är i närheten av den känsla han skapade i sina teveprogram så är nog detta en inspirerande bok.



 

Pluras fisksoppa fr Pluras kokbox


Recept från Pluras kokbok

750-100 gram fisk, torsk, kolja sej, hälleflunda lax marulk
Blåmusslor
Räkor
2 vitlöksklyftor
1 purjolök, skivad
2 selleristjälkar
10 sugarsnaps, strimlade
Saffran
4 tomater hackade
1 glas vitt vin
2 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
Salt
Peppar
Saften av 2 apelsiner


Fräs grönsakerna, utom tomaterna i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt efter hand saffran, (Plura anger ingen mängd, prova med ½ – 1 paket, 0,5 gram). Häll i tomaterna och rör om och tillsätt sedan vitt vin och vatten. Koka upp och tillsätt buljongtärningar. Sjud soppan i 10 minuter och smaka av. Tillsätt fisk, skaldjur och apelsinjuicen. Fastare fisk som marulk och hälleflundra tar längst tid så lägg ner dem först. Räkorna ska bara bli varma så tillsätt dem sist. Servera med en bit bröd och en klick aioli.


Låt smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...