Ännu ett inlägg på samma dag ville även ge er lite färg inspiration. Älskar denna blomma ranunkel. Tyvärr är jag inte ensam om det då dem vita och rosa ofta är slut om jag kommer en dag försent till blomsterhandlaren i stan.
Såg ännu en vacker bild på en ranunkel i ett reportage i Allt i hemmet, tyckte att hela repotaget var toppen fint.
Jag tyckte att bomullstäcket var väldigt vackert.
Bild lånad från butik Årstiden. |
Har köpt en ranunkel i kruka hoppas att den håller ännu längre i all sin blomsterprakt.
Grilltider har börjat, vi grillade igår i vårvädret. Hittade grilltips toppentips från Fredde I Solsidan på Solsidans hemsida. Tipsen kan man ta med en nypa salt, men det finns viss sanning här.
Kom ihåg att Solsidan visas ikväll!
Fredde i Solsidan älskar att grilla, en del skulle kanske kalla honom besatt. Här delar han med sig av sina bästa grilltips till tv4.se.
Här är Freddes bästa tips:
1. Var inte rädd för att experimentera.
Fredde tycker mycket om att "glaza", “en slags grillningens fuktspärr som stänger inne saften och smaken” som han själv säger. Hans egen specialitet är att "dubbelglaza", t ex grillkorven, vilket kan resultera i ett "intressant möte av mango chili och hickory". En annan spännande idé är att grilla fläskkotletter i smörgåsjärnet, men då sade Mickan ifrån.
2. Bra utrustning är a och o.
Det är mycket viktigt vilken grill du har, och att du har olika grillar för olika tillfällen. Fredde själv har en enorm gasolgrill med extra tillbehör. Självklart har han marknadens bästa kolgrill också eftersom gasol kan bli lite enahanda i långa loppet. Dessutom har han en picknick-grill, "inte större än en cigaretttändare".
3. Det är du som bestämmer över din grill
Om du känner att din partner kanske bestämmer över de flesta andra områden så har du grillen som din egen domän. Det är din värld. Det är där du har kontroll.
Lycka till vid grillen!
Se klipp ur Fredde skaffar tupé på SVT PLAY.
1. Var inte rädd för att experimentera.
Fredde tycker mycket om att "glaza", “en slags grillningens fuktspärr som stänger inne saften och smaken” som han själv säger. Hans egen specialitet är att "dubbelglaza", t ex grillkorven, vilket kan resultera i ett "intressant möte av mango chili och hickory". En annan spännande idé är att grilla fläskkotletter i smörgåsjärnet, men då sade Mickan ifrån.
2. Bra utrustning är a och o.
Det är mycket viktigt vilken grill du har, och att du har olika grillar för olika tillfällen. Fredde själv har en enorm gasolgrill med extra tillbehör. Självklart har han marknadens bästa kolgrill också eftersom gasol kan bli lite enahanda i långa loppet. Dessutom har han en picknick-grill, "inte större än en cigaretttändare".
3. Det är du som bestämmer över din grill
Om du känner att din partner kanske bestämmer över de flesta andra områden så har du grillen som din egen domän. Det är din värld. Det är där du har kontroll.
Lycka till vid grillen!
Se klipp ur Fredde skaffar tupé på SVT PLAY.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar