Guldkornen av skandinavisk design i svenska tidningar.

Bonniers bästa tidningskund skriver en blogg om inredning, mode, kosmetik, musik noga urplockade idéer ur svenska tidningar.


lördag 21 maj 2011

Sommarglass och härliga sommarmöbler.

I senaste ELLE hittade jag detta smarriga glass recept på
vanilj och hallonglass. Man skulle göra mer egen glass det är så gott och så kan man ha det i frysen och bara ta fram när "fremmen" kommer.




VANILJ OCH HALLONGLASS
5 dl röd mjölk
140 g vispgrädde
150 g socker
 1 vaniljstång delad och skrapad
6 äggulor
175 g hallon
40 g socker

Häll mjölk grädde, vanilj och hälften av den första mängden i en kastrull. Låt koka upp. Vispa under tiden äggulorna och den andra hälften socker i en mediumstor skål. Häll ner den varma blandningen lite i taget i äggsmeten, medan du vispar. Häll över blandningen i kastrullen igen och värm upp till 84 grader. Sila i glassen genom en fin sil ner i en ren bunke och kyl ner i ett isvattenbad. När den är kall, täck bunken med plastfolie och låt stå i kyl i minst åtta timmar.
Lägg hallonen med 40 g socker i en skål och mosa dem lite så att det blir en såsig blanding.
Låt glasbasen tjockna i glassmaskin. Häll i hallonen när glassen är färdig, blanda och häll över i en burk som du ställer  i frysen.

Kanske inte den lättaste glassen mensäkert jätte god , men det finns massor med glassrecept några som är enklare.



Det är något magiskt med hänggunga!



I Lantliv Trädgård hittade jag den här härliga korg stolen som du kan ha både ute och inne är från House Doctor . Det kommer mer och mer av sommarmöbler som man kan ha både och ute vilket är bra .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...