Guldkornen av skandinavisk design i svenska tidningar.

Bonniers bästa tidningskund skriver en blogg om inredning, mode, kosmetik, musik noga urplockade idéer ur svenska tidningar.


tisdag 17 maj 2011

Picknick.

 Tittade i min blogg och kunde inte annat än visa på några av mina favoriter från  mina tidigare bloggar. Den härliga mattan, kvalitéts cyklarna som säljs på coop, den ljuvliga pläden osv.



Hittade ett recept i senaste ELLE mat& vin. Ett recept på pasta Mezze Maniche med tre sorters ost, rucola och valnötter. Hittade det här härliga bild receptet på bloggen I mitt lilla kök.
Först kommer ingredienserna och sedan hur man ska gå tillväga, bra tycker jag. I ELLE säger man att det är en makalös god pasta. Receptet har även varit bakpå Zetas pasta paket. En härlig kvalitetspasta med krämig sås, visst blir man sugen.


Mezze Maniche med tre sorters ost



Lägg till bildtext
 
 1 paket Mezze maniche
250 g Zeta mascaponeost
1msk Zeta vitvinvinäger
salt och svartpeppar
1 dl riven Zeta parmesanost
100g Zeta gorgonzola picante (smulad)
1 dl valnötter( krossade)
rikligt med ruccola

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Värm mascarponeosten försiktigt utan att den kokar. Smaka av med vinäger, alt och svartpeppar. Blanda mascarponeosten med den nykokta pastan och fördela på tallrikar. Strö över riven parmesanost, smulad gorgonzola och hackade valnötter. Toppa med ruccola, lite olivolja och svartpeppar




Lägg pastan i dessa genialiska matlådor med inbyggd kyla som jag har funderat på om inte någon kunde komma på detta. Så tänkte även designern Carolina Sundberg och uppfann denna matlåda med inbyggd kybevarande gelé som håller maten kylskåpskall i upp till 7 timmar. Hittade detta även i tidningen ELLE mat&vin.





Packa  ned pastan i malådan med kyla köp några ljuvliga alkoholfria cider på Bolaget, det finns många fantastiskt goda cider. Läg allt i denna söta och svala kylbag från Greengate. Cykla så iväg på picknick till ett okänt mål.
Låter inte det som en god idé?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...