Guldkornen av skandinavisk design i svenska tidningar.

Bonniers bästa tidningskund skriver en blogg om inredning, mode, kosmetik, musik noga urplockade idéer ur svenska tidningar.


söndag 12 juni 2011

Göteborgs tips från modepersonligheter i ELLE.


I Elle berättar systrana Dagmar om deras favoriter i Göteborg. de tycker de bästa klipporna är området kring Lysekil. Gullmarn tycker de är de bästa sandstränderna och även de bästa dykställena. Restauranger som de tycker om är Wärdshuset på Marstrand, länge upp i skärgåden tipsar de om pittoresk Fiskebäckskil, med sina små gator och typiska bohuslänska trähus och där är en topen restaurang som serverar fiskrätter på hotell Gummarstrand. Här är Wärdshuset i Marstrand.



Många idéer på öar man ska besöka öar Styrsö, Brännö eller Kassjö direkt från skärgårdsbåten. Mollösund eller Kärringön.

 .


Shopping tips är affären Mouche är den bästa klädbutiken i stan, Vintage store blanding av konst foto och vintage. Promenera längs Magasingatan vidare till Vallgatan här finns en massa presentbutiker och designbutiker. Annat tips är Outletplace utanför Kungsbacka. I Fjällbacka finns en hel del små boutiker. Härliga små butiker i Göteborg är Grace pch Grandpa.


Långedrag eller Ängholm är perfekt för ett kvällsdopp ta spårvagn eller cykel, Vrångö är också magiskt.


För frukost eller Brunch går Emma Aspelin till en amerikansk diner Egg & milk på övre Husargatan 23 som serverar tjocka pannkakor och bagels på löpande band.Strömmingsluckan på Magasingatan säljer strömming är perfekt för lunch.



 Flumride är min favorit på Liseberg.



Missa inte cityfestivalen Way out west 11-13 augusti .
Goa Götet är något jag längtar till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...