Guldkornen av skandinavisk design i svenska tidningar.

Bonniers bästa tidningskund skriver en blogg om inredning, mode, kosmetik, musik noga urplockade idéer ur svenska tidningar.


söndag 13 februari 2011

Lockande recept för fest/kärleksmiddag och inredningsinspiration.

Alla hjärtans dag en anledning till fest i vardagen ett kort till någon du älskar eller ett telefonsamtal för att säga att du älskar och bryr dig om någon. Hur man än väljer att göra med denna dag, så ger jag er ett recept om ni blir sugna just att bjuda på något  gott och lyxigt på alla hjärtans dag. I 
 Lantliv MAT &Vin hittade jag dessa recept som är både läskande och lyxiga.


Parmesankorg med räkor & pestosås

Ingredienser:
3 dl grovriven parmesanost
200 g skalade räkor (500 g med skal)
rucolasallad
2 msk rostade pinjenötter
citron till garnering

Pestosås
1 dl crème fraiche
2 msk hackad rödlök
1 msk pesto
1/2 hackad chilifrukt

Gör så här:
Hetta upp en teflonpanna på medelstark värme.
Bred ut cirka ¾ dl ost i pannan.
Forma osten med en stekspade till en tunn rundel och stek tills den är gyllenbrun.
Ta från värmen och låt ostplätten stelna lite så att den går att lyfta.
Ta upp och lägg den försiktigt över ett uppochner vänt glas.
Tryck försiktigt ner kanterna runt om.
Låt kallna och stelna.
Gör tre likadana plättar till.
Blanda ingredienserna till pestosåsen.
Skala räkorna.
Lägg lite sallad i botten av korgarna och lägg på en klick pestosås.
Fördela räkorna över.
Klicka över resten av såsen.
Toppa med nötter och garnera med en citronklyfta och rucolabladpå lockand lyxig förätt.

ELLER SÅ GÖR DU DENNA EFTERÄTT...
 ELLER SÅ OM DU HAR TID OCH LUST GÖR DU BÅDA RECEPTEN OCH GRILLAR KÖTT TILL HUVUDRÄTT DET ÄR HÄRLIGT NÖJE MITT I VINTERN. DU VÄLJER...



Chokladfondant med mandelglass och apelsin
10–12 st
En lyxig efterrätt som du kan göra kvällen innan och som inte är så svår att göra själv.
• 200 g osaltat smör, rumstempererat
•  1 dl strösocker
• 4 ägg  + 4 äggulor
• 200 g mörk choklad, smält
• 1 dl vetemjöl

Glass om du vill/ annars går det bra med grädde, köpesglass och mycket annat.
• 1/2 liter vaniljglass
• 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
• 1 dl rostad, flagad mandel
• 4 apelsiner (gärna blodapelsiner)

Vispa smör och socker tills det är vitt och fluffigt.
Tillsätt de hela äggen – ett i taget – sedan äggulorna.
Vispa mellan varje ägg.
Häll i den smälta chokladen och slutligen mjöl under långsam vispning. Smeten ska ha samma konsistens som vispad grädde.
Häll upp i smorda portionsformar och grädda i mitten av ugnen på 200° i 5 min.
Chokladfondanterna ska ha stelnat i kanten och vara rinniga inuti.

Låt vaniljglassen bli lite mjuk. Blanda med yoghurt och rostad mandel. Skala apelsinerna med kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ur filéer.

Måste avsluta med lite inredningstips NESTING en 450 sidor tjock härlig inredningsbok med personliga svenska hem . Hittade den i Elle Interiör och i andra tidningar. Jag har börjat drömma om denna bok. NESTING heter boken fotograf är Pia Ullin och konstnären Cilla Ramnek





Äntligen blir hemmen mer personliga och så lite färg.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...