Lantliv MAT &Vin hittade jag dessa recept som är både läskande och lyxiga.
Parmesankorg med räkor & pestosås
Ingredienser:
3 dl grovriven parmesanost
200 g skalade räkor (500 g med skal)
rucolasallad
2 msk rostade pinjenötter
citron till garnering
Pestosås
1 dl crème fraiche
2 msk hackad rödlök
1 msk pesto
1/2 hackad chilifrukt
Gör så här:
Hetta upp en teflonpanna på medelstark värme.
Bred ut cirka ¾ dl ost i pannan.
Forma osten med en stekspade till en tunn rundel och stek tills den är gyllenbrun.
Ta från värmen och låt ostplätten stelna lite så att den går att lyfta.
Ta upp och lägg den försiktigt över ett uppochner vänt glas.
Tryck försiktigt ner kanterna runt om.
Låt kallna och stelna.
Gör tre likadana plättar till.
Blanda ingredienserna till pestosåsen.
Skala räkorna.
Lägg lite sallad i botten av korgarna och lägg på en klick pestosås.
Fördela räkorna över.
Klicka över resten av såsen.
Toppa med nötter och garnera med en citronklyfta och rucolabladpå lockand lyxig förätt.
Hetta upp en teflonpanna på medelstark värme.
Bred ut cirka ¾ dl ost i pannan.
Forma osten med en stekspade till en tunn rundel och stek tills den är gyllenbrun.
Ta från värmen och låt ostplätten stelna lite så att den går att lyfta.
Ta upp och lägg den försiktigt över ett uppochner vänt glas.
Tryck försiktigt ner kanterna runt om.
Låt kallna och stelna.
Gör tre likadana plättar till.
Blanda ingredienserna till pestosåsen.
Skala räkorna.
Lägg lite sallad i botten av korgarna och lägg på en klick pestosås.
Fördela räkorna över.
Klicka över resten av såsen.
Toppa med nötter och garnera med en citronklyfta och rucolabladpå lockand lyxig förätt.
ELLER SÅ GÖR DU DENNA EFTERÄTT...
ELLER SÅ OM DU HAR TID OCH LUST GÖR DU BÅDA RECEPTEN OCH GRILLAR KÖTT TILL HUVUDRÄTT DET ÄR HÄRLIGT NÖJE MITT I VINTERN. DU VÄLJER...
ELLER SÅ OM DU HAR TID OCH LUST GÖR DU BÅDA RECEPTEN OCH GRILLAR KÖTT TILL HUVUDRÄTT DET ÄR HÄRLIGT NÖJE MITT I VINTERN. DU VÄLJER...
Chokladfondant med mandelglass och apelsin
10–12 st
En lyxig efterrätt som du kan göra kvällen innan och som inte är så svår att göra själv.
• 200 g osaltat smör, rumstempererat
• 1 dl strösocker
• 4 ägg + 4 äggulor
• 200 g mörk choklad, smält
• 1 dl vetemjöl
Glass om du vill/ annars går det bra med grädde, köpesglass och mycket annat.
• 1/2 liter vaniljglass
• 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
• 1 dl rostad, flagad mandel
• 4 apelsiner (gärna blodapelsiner)
Vispa smör och socker tills det är vitt och fluffigt.
• 200 g osaltat smör, rumstempererat
• 1 dl strösocker
• 4 ägg + 4 äggulor
• 200 g mörk choklad, smält
• 1 dl vetemjöl
Glass om du vill/ annars går det bra med grädde, köpesglass och mycket annat.
• 1/2 liter vaniljglass
• 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
• 1 dl rostad, flagad mandel
• 4 apelsiner (gärna blodapelsiner)
Vispa smör och socker tills det är vitt och fluffigt.
Tillsätt de hela äggen – ett i taget – sedan äggulorna.
Vispa mellan varje ägg.
Häll i den smälta chokladen och slutligen mjöl under långsam vispning. Smeten ska ha samma konsistens som vispad grädde.
Häll upp i smorda portionsformar och grädda i mitten av ugnen på 200° i 5 min.
Häll upp i smorda portionsformar och grädda i mitten av ugnen på 200° i 5 min.
Chokladfondanterna ska ha stelnat i kanten och vara rinniga inuti.
Måste avsluta med lite inredningstips NESTING en 450 sidor tjock härlig inredningsbok med personliga svenska hem . Hittade den i Elle Interiör och i andra tidningar. Jag har börjat drömma om denna bok. NESTING heter boken fotograf är Pia Ullin och konstnären Cilla Ramnek
Äntligen blir hemmen mer personliga och så lite färg.
Älskar Chokladfondant!
SvaraRadera